Ensimmäisenä tärkein uutinen: tokottelimme Wiccan kanssa Joan järjestämässä kisassa toisen ykköstuloksemme alokasluokasta pistein 167,5!  Tarkemmat pisteet päivittelinkin jo aiemmin Wiccan tokotuloksiin kotisivullemme. Viikon tehotreeni ennen kisaa auttoi ja kerrankin olin luottavaisin mielin kehässä: Wiccaan saattoi luottaa, että se pysyi liikkeissä mukana eikä ala ennakoimaan tai touhuilemaan omiaan. Mikä huippufiilis! Jännitti kyllä ihan sikana ennen kisaa ja 2 minuutin paikallaolo ei ole ikinä mennyt niin hitaasti... Mutta Wicca oli rentona paikallaan, pisteen vähennys tuli ennakoivasta perusasennosta. Ohjaajien palattua koirien luokse nousi Wicca istumaan ennen käskyäni. 

Yksittäiset liikkeet menivät niin kuin pitikin ja kävelykuvio oli meille suotuisa: Ensimmäisen käskyn jälkeen alkoi juoksuosuus, juuri se mitä olimme treenanneet. Wicca oli reippaana mukana, ainoastaan vinot perusasennot vähensivät pisteitä. Liikkeistä pysäytykset olivat hyvät, itse varmistin turhaankin liikkeestä seisomisen ja siitä tuomari vähensi rajusti pisteitä. Annoin Wiccalle varmuuden vuoksi tuplakäskyn "seiso"-käskyn yhteydessä, ettei se vaan menisi maahan. Tuplakäsky oli kyllä ihan turha, sillä Wicca pysähtyi saman tien tassunsijoilleen seisomaan. Tuplakäsky vähensi pisteitä -3 (aika paljon mielestäni...) ja vino peruasento -1½ (tästäkään en ymmärrä, mistä -½ tuli...), eli saimme yhteensä 5½ pistettä. Estehyppy sujui hyvin ja kokoaisvaikutuksesta saimme tiukalta tuomarilta 9½. Wiccan kanssa oli helppo ja ilo työskennellä ja se näkyi pisteissäkin. Pienestä ruskeasta riiviöstä on kuoriutunut oikea tokokoira!

Kiitos vaan ihanille treenikavereille, jotka tsemppasivat ennen kisaa, kisan aikana (kun itse vapisin jännityksestä) ja kisan jälkeen!  Tähtäimessa ovat jo seuraavat kisat toukokuulle, jos se viimeinen ykkönen alokasluokasta vaikka tulisi...  

Muuten koirien kevääseen kuuluu märkiä mahanalustoja, Wiccan valeraskautta (nyt on menossa masis-vaihe ja ärhennellään-toisille-koirille-vaihe) ja alkavaa karvanlähtöä. Hallan helpotukseksi aura-autot eivät liiku enää paljoa ja ollaan saatu nukuttua yöt ilman piippaamista. Koirat olivat tässä välissä viikon ajan Outokummussa hoidossa, missä ne olivat auttaneet lumitöissä ja Wicca oli ollut ahkera apukokki äidille. Sillä näkyi vielä kotiin tullessakin taikinavadin jättämä rainu otsassa... Muutamat näyttelytkin ovat meillä tähtäimessä, sillä niissä on arvioimassa sellaiset tuomarit, joiden mielipiteen haluaisin mielelläni saada Wiccasta. Wiccaa muistettiin myös joka vuotisessa POkSin kokouksessa, joissa se sai hienon FI MVA-laatan. Palkinnon kävi puolestani pokkaamassa treenikaverimme Anni, kiitos hänelle siitä. Itse olin koiranäyttelyssä (missäs muuallakaan...) enkä päässyt palkintoa hakemaan itse.