Viime viikolla meiltä jäi tokotreenit välistä möllitokon takia, mutta nyt pääsimme taas mukaan. Onneksi, sillä tunti oli todella hyvä ja saimme muutaman todella hyvän neuvon jatkoa ajatellen. Ongelmana Wiccan seuraamisissa on väljyys, se saattaa välillä kulkea jopa puoli metriä minusta irti. Ohjaajamme puuttui tähän ja Wicca rupesi kulkemaan heti paremmin. Toinen, erittäin tärkeä seikka, joka tuli ilmi, oli se, että täyskäännöksemme ovat olleet tähän asti virheellisiä. Käännyn aina oikealle, ja se on kielletty pk-puolella. Nyt siis alkoi täyskäännöksen uudelleen opetteleminen, sekä minulla että Wiccalla.

Koska tämän hetkiset treenit painottuvat bh-kokeen harjoitteluun, harjoittelimme eilen myös paikalla makuuta. Se meni tyypilliseen tapaamme, eli Wicca kestää hyvin minuutin, puolitoista paikallaan, ja sitten se könyää minun luokse "Jokohan tuo riittäisi?". Viime aikoina olenkin alkanut harjoittelemaan lyhyellä matkalla pitkiä paikallaoloja. Vasta sitten kun ne rupeavat sujumaan, aloitan pidentämään myös matkaa. Wicca on hyvin kärsimätön koira, se haluaisi tehdä kaiken heti ja täysillä, paikalla makaaminen on sen mielestä t-y-l-s-ä-ä... Jos tuosta jotain positiivista pitäisi löytää, niin ainakaan Wicca ei lähde häiriköimään toisia koiria, vaan se palaa minun luokse. Tähänkin sain hyvän vinkin kanssa-treenaajalta: Wiccan hakiessa minulta huomiota, pitäisi avustajan palauttaa koira paikalleen ja minun olla välittämättä koirasta mitään. Näin Wicca ehkä oppisi sen, että lähtemällä paikaltaan se ei saa haluamaansa huomiota minulta, vaan vasta sitten kun se on nätisti paikallaan vaaditun ajan. 

Luvassa on siis paljon, paljon treeniä. Hallan kanssa touhuilu on jäänyt liian vähille viime aikoina, joten viikonloppuna ajattelin pitää sillekin pienet tokosulkeiset. Hallan kanssa voisi myös opetella täyskäännöksen uudestaan, sekä tarkentaa kaukokäskyjä, ne kun ovat tällä hetkellä "vähän sinne päin".