Kesä on hurahtanut jo yli puoleen väliin ja Hallavaarassa on kesä mennyt koirien osalta laiskotellen ja uiden, omistajien käytyä töissä. Wicca on oikea pieni vesipeto, joka uidessaan muistuttaa erehdyttävästi majavaa ruskean hännän ja selän lipuessa veden pinnalla. Wicca ui missä tahansa: joessa, järvessä, ojassa... kaikki missä on vettä, kelpaa neidille. Hallakin kastautuu mielellään, mutta enimmät polskuttelut se on jättänyt Wiccalle.

Kyllästyin koirien yrttipantoihin, sillä ne lähinnä toimivat punkkien houkuttimina, joten ostin viikko sitten apteekista koirille punkkimyrkyt, jotka ovatkin toimineet hyvin. Viikon aikana ei yhtään punkkia! Koirat ovat lomailleet kohta jo viikon Outokummussa, jossa tehokkaat punkkimyrkyt ovat tarpeen, sillä koirat juoksentelevat siellä paljon irti metsässä. Niiden loman kohokohta oli epäilemättä poronluilla herkuttelu. Vanhempani toivat lapinreissultaan koirille tuliaisiksi aidot, kuivatut poronluut, joita koirat pääsivät järsimään ulkohäkissä. Wicca ymmärsi heti hyvän päälle ja söi luutaan hyvällä ruokahalulla, mutta Halla oli alussa hieman ihmeissään: "tätäkö pitäisi syödä?" Mutta Wiccan houkuttelemana alkoi sillekin luut maistua.

Wiccan toiset juoksut ovat lopuillaan, ja Wiccan pieneksi pettymykseksi se ei vieläkään saa omia pieniä koiranpentuja, joita se niin mielellään hoitelisi. Lupasin sille, että jos kaikki menee hyvin, se pääsee vielä käymään treffeillä jonkun komean porouroksen kanssa, kunhan sillä on ikää enemmän.

Ensi viikolla Wicca pääsee tutustumaan uuteen lajiin, agilityyn. Siitä viikon päästä on Sawo-Show, johon osallistumme lauantaina 2.8. Lauantaina porokoiria olikin paljon näyttelyssä, peräti 23 kpl!

Syksyllä ajattelin ottaa itseäni niskasta kiinni ja ruveta toden teolla harjoittelemaan Wiccan kanssa tokoa, että saataisiin meidän seuraamiset siihen kuntoon, että päästäisiin vihdoin kilpailemaankin. Olenkin aloittanut uudelleen meidän kontaktiharjoitukset, kun niissäkin tuntuu olevan välillä parantamisen varaa, jos sitä kautta myös seuraamisetkin alkaisivat parantumaan ja ADHD-kohtaukset vähenemään.