Pitkästä aika ajattelin kirjoitella kuulumisia. Wiccan ja Hallan kanssa olemme tokoilleet viime aikoina paljon! Wiccan kanssa tokokurssi alkaa olla loppusuoralla, huomenna on vielä viimeinen kokoontuminen: taitomme punnitaan ja pääsemme möllitokoilemaan. Odotan innolla ja jännityksellä! :) 

Wiccan kanssa on paikallaolo alkanut sujumaan, nyt luotan siihen, että vaikka pientä häiriötä olisi, niin Wicca malttaa pysyä nätisti aloillaan. Olemme tehneet kurssin aikana mm. harjoituksia, jossa jätämme koirat riviin istumaan ja yksitellen kutsumme koirat luokse. Ja muut koirat eivät tietenkään saa liikahtaa. Wicca kestää tämän vaikean harjoituksen hienosti aloillaan, kunnes kutsun sen luokse! Sen sijaan nouto on nyt ruvennyt takkuamaan ja pahasti, tuntuu että menemme koko ajan takapakkia siinä. Ajattelin jättää Wiccan kohdalla noudon nyt hetkeksi rauhaan, laittaa mietintämyssyn päähän ja myöhemmin keväällä ottaa sitä vasta seuraavan kerran. Jos se sitten sujuisi hieman paremmin. 

Halla on ollut todella reipas ja rohkea likka: treenit sen kanssa ovat menneet hyvin, viime kerralla harjoitellessamme Utran koulun kentällä se pälyili ja kuulosteli hieman, en tiedä johtuiko se Wiccan raivoisasta haukusta (kun hänet oli hylätty yksin autoon vuoroaan odottamaan!) vai jäteautosta, joka kolisteli vieressä. Hieman Hallalla oli keskittymisen puutetta, varsinkin noudon harjoittelussa, mutta kun pääsimme Lauran avustuksella treenaamaan ruutua, joka Hallasta on tosi kiva liike, niin pälyilykin unohtui. Ruutu ja nouto ovatkin asioita, joita ajattelin treenata nyt Hallan kanssa kunnolla, että ne vihdoin alkaisivat sujumaan oikealla tavalla.

Muuten olemme viettäneet koirien kanssa laatuaikaa makkaraa grillaillen laavulla ja jäällä kävellen. Välillä koirat saavat totaalisen hepulin, kun ne pääsevät avaralle jäälle juoksemaan, jossa valkoista hankea riittää silmän kantamattomiin.

Maaliskuu toi mukanaan myös menetyksia, kun likkojen koirapuistokaveri iäkäs husky-herra poistui luotamme. Vahti oli sympaattinen kaveri, joka sulatti monta sydäntä koirapuistossa. Lepää rauhassa Vahti.