Hakemukseni hyväksyttiin ja nyt kuulun myös Joensuun palveluskoirayhdistykseen Josepaan. Pääsemme Wiccan kanssa pitkästä aikaa tokoilemaan kunnolla! Viimeisen vuoden ajan olen treenaillut lähinnä itsekseni tai muutaman koiran epävirallisissa treeneissä, joten isommassa ryhmässä treenaaminen on tervetullutta vaihtelua. Jos nyt vihdoin pääsisin eroon omista virheistäni, jotka kyllä tiedostan, mutta en yksinkertaisesti osaa muuttaa niitä. Wicca-reppanakin turhautuu välillä, kun se haluaisi niin paljon tehdä kuten haluan, mutta ei osaa; kommunikaatiomme ei yksinkertaisesti pelaa. Tarvitsen ihan kunnon käytännön neuvoja muutamiin seikkoihin. Vanhojen liikkeiden hiomisen lisäksi pääsemme toivottavasti oppimaan myös paljon uusia juttuja.

Hallan kanssa aamulenkit ovat tuottaneet viimeisen parin viikon aikana ongelmia. Se kieltäytyy lähtemästä ulos, ryömii vaan sängyn alle piiloon, kun kutsun koirat aamulenkille. Haluttomuus ulosmenoon aamuisin johtuu todennäköisesti siitä, kun Halla säikähti ukkosta yksi aamu. Ostin apteekista Serene Um -nimistä rauhoittavaa luontaistuotelääkettä, jota Halla on syönyt viikon ajan. Merkittävää muutosta sen käyttäytymisessä en ole huomannut, mutta pitää vielä hetken ajan jatkaa kuuria, jos siitä joku hyöty kuitenkin olisi.Voi kun tuolle koiralle saisi ostettua jostakin paremman hermorakenteen!   

Wiccalla on juoksujen jälkeen tullut valeraskaus. Se ei -onneksi- tee pesää tai hoivaa lelujaan pentuinaan, mutta sen nisät ovat selvästi turvoksissa. Maitoa niistä ei valu, mutta varsinkin alemmat nisät muodostavat jo kunnon pömppämahan. Muutaman viikon kuluttua turvotus toivottavasti jo laskee. Wicca ajaa vieläkin karvaansa ja sen aluskarva takkuuntuu ja vanuttuu tosi helposti. Sitä pitääkin olla viikottain harjaamassa, kun yleensä riittää harjaus kerran kuukaudessa. Erkkarin jälkeen onkin aika varata Wiccalle eläinlääkäriaika lonkka- ja kyynärkuvia varten.