Alkukevät on ollut työntäyteistä aikaa sekä toko- että tottis-puolella. Wiccan kanssa olemme edistyneet, paikallamakuut alkavat onnistua ja Wicca pysyy levollisena paikallaan häiriötekijöiden alaisenakin. Pari minuuttia on kuitenkin vielä max-aika, jonka olen Wiccan kanssa ottanut paikallaolossa, seuraava askel on matkan pidentäminen. Myös luoksetuloissa eteentuleminen on alkanut onnistua paremmin, Wicca tulee jo suoraan eteen, ei jää vinoon, ja välikin on pienentynyt. Välillä on kyllä meinannut usko loppua, pitikin mennä muuttamaan Wiccan luoksetulo: ensin opetin sen tulemaan suoraan sivulle, mutta PK-puolen treeneissä koiralta vaaditaan eteentuleminen ensin. Tottis on meille kuitenkin (ainakin vielä...) toisarvoisena tokon jälkeen, joten vielä tässä vaiheessa luoksetulon olisi ehkä voinut jättää suoraan sivulle. Mutta onpahan tämäkin nyt opeteltu tulevaisuuutta ajatellen.  

Koska paikallamakuut alkavat sujua, olen treenaillut ahkerasti nyt myös noutoa. Jopa Halla on edistynyt siinä huomattavasti, se ottaa mielellään kapulan suuhunsa eikä enää "pelkää" sitä. Olemme saaneet noutoon hyviä vinkkejä ja uusia treeni-ideoita, kiitos siitä treenikavereillemme sekä kouluttajille.  

Ensi sunnuntaina on lappalaiskoirien erikoisnäyttely Kuopiossa, onneksi Wiccalla on turkki pysynyt vielä suht hyvin yllä, tosin valeraskaus alkaa hieman rasittamaan sitä. Nisät ovat turvonneet ja lelut ovat saaneet runsasta huomiota äidilliseltä Wiccalta. Toivottavasti kaikki menisi hyvin ja vuoden päästä Wicca saisi hoitaa oikeita pentujaan :) Kennelnimihakemukseni oli ilmestynyt Koiramme-lehteen, toivottavasti kesällä minulle olisi jo myönnetty kennelnimi virallisesti. 

Päätin ottaa riskin ja ilmoittaa Wiccan vasta syksyn luonnetestiin. Silloin se olisi tarpeeksi vanha, mutta toivottavasti sillä ei satu olemaan juoksut silloin. Siinä tapauksessa luonnetesti siirtyy vuoteen 2010.