Suunnitelmamme piti ja olin eilen illalla Pohjois-Karjalan Noutajien järjestämässä möllitokossa Wiccan kanssa. Koe meni suunnitellusti ja olin haljeta ylepydestä, kun Wicca tuli kolmanneksi 15 koiran joukosta pisteillään 186. 

Yön yli nukuttuani oli alitajuntani tehnyt töitä ja aamulla epäilykseni heräsi: Miten oli mahdollista, että saimme 186 pistettä vaikka kaksi liikettä meni nolliksi...? Laskin pisteet ja sain tulokseksi 123,5 pistettä. Nyt se vaikutti jo järkevämmältä, pisteenlaskijat olivat kaikessa tohinassaan laskeneet meidän pisteet väärin. :) Nappasimme siis palkinnon (suklaalevy ja tennispallo) jonkun toisen nenän edestä, kuolatun pallon saa hakea pois, jos joku sitä kaipailee, suklaan ehti kepo pistellä jo poskeensa... :)

Pisteiden vähenemisestä huolimatta olin, ja olen edelleen, erittäin tyytyväinen Wiccan suoritukseen. Pitkä odottaminen ei haitannut sitä, seuraamiset menivät hyvin, luoksetulo oli miltei täydellinen ja hyppy onnistunut. Tässä tulos ja omat kommenttini:

1. Luoksepäästävyys: 10 Wicca istui nätissä kontaktissa vierelläni koko ajan.    

2. Paikalla makaaminen: 0 Käveltyäni Wiccasta pois päin 5 metriä kipitti se jo perässäni "Älä jätä mua!". Vein sen takaisin paikoilleen, missä se malttoi olla minuutin ajan paikoillaan, mutta kun vierestä lähti toinen koira liikkeelle, lähti Wiccakin uudestaan. Hetken verran koirat ehtivät tutustua toisiinsa, ennen kuin me ohjaajat pääsimme hakemaan koiramme pois. Tämä ei tullut yllätyksenä, Wiccalta puuttuu maltti tässä liikkeessä.

3. Seuraaminen kytkettynä: 9 Treenaaminen kannatti, tämä liike sujui hyvin. Tuomari vähensi pisteen vinoista perusasennoista. 

4. Seuraaminen taluttimetta: 6,5 Tämä liike ei sujunut niin hyvin kuin edellinen, Wicca jätätti ja perusasennot olivat vinoja. Ihan ok kuitenkin.  

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 0  Wicca unohti mitä "maahan" tarkoittaa, ja jouduin kädellä näyttämään sen alas. Paikalla olo sujui hyvin, mutta liian moni ylimääräinen käsky sana vei pisteet.

6. Luoksetulo: 9,5 Täydellistä! Vino perusasento vei puolikkaan pisteen.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 8 Kaksoiskäsky ja vino perusasento veivät hieman pisteitä. Paikalle jääminen oli kuitenkin hyvä ja Wicca ei hievahtanutkaan paikaltaan.

8. Estehyppy: 8 Kaksoiskäsky ja vino perusasento, taas.

9. Kokonaisvaikutus: 9 Wicca tuntui tykkäävän tehdä hommia ja oli pirteä.

Yhteensä 123,5. III palkinto.

Pisteitä meiltä siis vähensivät monet kaksoikäskyt ja vinot perusasennot. Liikkeisiin pitää saada vielä varmuutta ja perusasentoa hioa, sillä Wicca tahtoo tulla liian eteen istumaan ja kiepsahtaa siitä sivulle, että pääsee paremmin napittamaan minua silmiin. Estehyppy yllätti minut täysin, sitä emme ole treenailleet pitkään aikaan ja Wicca suoritti sen todella hyvin, tosin minun piti täydentää sanallista käskyä vielä käsimerkillä. Maahanmeno liikkeestä seuraamisesta meni odotettua huonommin, Wicca osaa sen, mutta viime aikoina olemme harjoitelleet niin kovasti pelkkää seuraamista, että meiltä molemmilta meni pasmat hieman sekaisin tässä liikkeessä.