Tämä kesä menikin hieman eri tavalla kuin tarkoitus oli. Suurimman yllätyksen järjesti meidän vesikiertoinen patteri, joka päätti valuttaa vedet ulos eräänä kesäisenä yönä. Kotimme joutui remontiin, kolme viikkoa kuivattiin lattioita ja pari viikkoa meni pintakorjauksissa. Onneksi sain koirat vanhemmilleni hoitoon koko viiden viikon ajaksi, minkä remontti kesti. Itsellä oli tietenkin hieman orpo olo ilman koiria mutta tytöt nauttivat olostaan Outokummussa. Wicca löysi puutarhan antimet, ja ulkona ollessaan se kävi usein herkuttelemassa äidin ryytimaassa. Wicca nautiskeli mm. vadelmilla, mansikoilla, herneillä, avomaakurkuilla ja kesäkurpitsoilla. Se kaiveli myös perunoita maasta ja kasvihuoneessa se kävi maistelemassa myös tomaatteja. Aikamoinen kulinaristi! Onneksi kasviksia riitti ja pienen ahneen porokoiran tuhot jäivät vähäisiksi. Hallan kesäpuuhat suuntautuiva ruuan sijaan muualle: uimiseen ja kuoppien kaivamiseen (ensi kesää varten on jo uuden omenapuun istutuskuoppa valmiina...).

Touhukas porokoiramme joutui myös pieneen onnettomuuteen Outokummussa: sen alaetuhammas vääntyi osittain irti ja hammas jouduttiin poistamaan eläinlääkärissä. Se jäi arvoitukseksi, mihin Wicca teloi hampaansa, olisiko törmännyt johonkin tai puraissut jotain kovaa. 

 

Alaetuhammas I3 (301) repsottaa vinossa.

Kuvista huomaa hyvin, kuinka koko hammas on kääntynyt lappeelleen, melkein juuretkin törröttävät näkyvissä. Hammas oli varmasti melko kipeä, mutta reipas porokoiramme ei kipua näyttänyt. Onneksi hampaan poisto oli helppo operaatio (ja onneksi kyseessä oli pieni etuhammas, eikä esim. kulmahammas!) ja nukutuksesta toivuttuaan hampaanpoisto ei ole vaivannut Wiccaa mitenkään.

Huomenna Wicca täyttää jo viisi vuotta ja juhlistamme synttäreitä perinteiseen tapaan jauhelihakakulla ja koirankekseillä. Rupeamme myös palauttelamaan tokojuttuja mieleen, kun nekin ovat jääneet kesän ajalta. Syksyllä olisi pari koetta tiedossa, joten jos kisakunto saadaan treenattua valmiiksi ja muita yllätyksiä ei tule, voisi Wiccan ilmoittaa jo avoimeen luokkaan. Sen voin jo paljastaa, että syksy tuo isojakin muutoksia tullessaan ja ehkä myös pari pienempääkin yllätystä on tulossa. Mutta niistä tarkemmin myöhemmin!