Josepan treenit alkoivat taas ja olin eilisiltana Wiccan kanssa mukana treenaamassa. Teimme paikallaoloa, liikkeestä istumista ja luoksetuloa. Tottisliikkeet eroavat hieman tokoliikkeistä, ja esim. liikkeestä istumista en ole Wiccalla opettanut. Wicca kuitenkin osaa muut jäävät liikkeet kohtuullisen hyvin, joten tämäkään liike ei tuottanut hirveästi oneglmia. Otin koiran vierelle liikkumaan, annoin käskysanan ISTU ja pyörähdin samalla sen eteen n. metrin päähän. Ja hyvinhän se meni. Tätä harjoittelin muutamia kertoja ja Wicca istui joka kerta nopeasti alas. Yhden kerran se tosin heittäytyi makaamaan, mutta tästä on kuitenkin hyvä jatkaa liikkeen harjoittelua.

Paikalla makuu meni loistavasti! :D Kerrankin! Jee! Alussa harjoittelimme itsenäisesti paikkallaoloa. Tein eripituisia pätkiä, max. minuutti kerrallaan, ja sitten kävin välipalkkaamassa Wiccan. Wicca makasi levollisen paikallaan, ei nuuhkinut, piippaillut tms. Jopa taustalla kulkevat koirakot ja kerran syntynyt rähinä kahden koiran välillä ei hetkauttanut Wiccaa. Kouluttajamme avustuksella teimme myös paikallaoloa selin. Meitä oli kolme koirakkoa rivissä, Wicca oli reunimmaisena. Olin taas max. puoli minuuttia Wiccan luota pois, ja sitten kävin palkkaamassa sen. Matka ei ollut pitkä, ehkä n. 4 metriä. Mutta Wicca oli taas paikallaan todella levollisena, se ei hötkyillyt vaikka toiset koirat nousivatkin ylös. Ihanaa, vihdoin paikallaolo alkaa onnistumaan meiltä! :) 

Seuraavaksi otimme luoksetulon, joka tottiksessa yhdistyy jäävään liikkeeseen. Wiccan seuratessa kontaktissa jätin sen MAAHAN ja jatkoin kulkuani parikymmentä metriä. Käännyin, odotin hetken ja kutsuin Wiccan luokse. Ja Wicca totteli aivan loistavasti. Luoksetulossa olen syksystä asti pyytänyt sen ensin suoraan eteeni ja siitä erillisellä käskyllä sivulleni. Eteentullessa se jää vielä hieman kauaksi ja vinoon, ennakoiden tulevaa, mutta pienellä treenillä tämäkin toivottavasti korjaantuu.

Lopuksi otimme henkilöryhmän ja Wicca tomearana koirana ei ollut moksiskaan ympärillä pyörivistä ihmisistä. Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen illan treeniin ja pieneen ruskeaan koiraan. Palikat alkavat loksahdella paikalleen, kunhan itse vaan maltan edetä pienillä askelilla enkä odota Wiccalta kerralta liikaa.