Välillä meinaa unohtua, että kotisivujakin pitäisi päivitellä....

Ensin tokokuulumisia. Tokokausi on päättynyt meidän osalta, kauden tuloksena oli yksi 1-tulos, kaksi 2-tulosta ja kaksi 3-tulosta. Ihan ei mennyt suunnitelmien mukaan, mutta kokemusta saatiin, sekä minä että koira.

Toiseksi viimeiset kisat Joensuussa olivat kyllä uramme pohjanoteeraus, ei tosin pistellisesti. Tekisi mieli vaan unohtaa koko kisat, niin huono fiilis niistä jäi. Hölmänä rupesin treenailemaan ennen omaa vuoroa vielä epävarmoja liikkeitä, mm. liikkeestä seisomista. Wiccan meni "Seiso"-käskystä maahan, jolloin toruin sitä hieman ja otettiin liike uudestaan siihen asti, että se jäi varmasti seisomaan. Seuraavaksi otin sitten liikkeestä maahanmenoa, ja Wicca -tietenkin- jäi seisomaan.... Ja taas sitä reppanaa toruttiin... Lopulta koko koira oli niin epävarma, mitä se saa tehdä ja mitä ei, että se jännittyi kehässä kokonaan ja meni ihan toimintakyvyttömäksi. Meinasin jo keskeyttää koko kisan, mutta sinnikkäästi tuomarin avulla vedettiin meidän surkea esitys loppuun ja saatiin raavittua kasaan 131 pistettä ja kolmas tulos. Wicca teki parhaansa oli hieno koira, mutta itseäni harmittaa, kun piti mennä pilamaan koko kisa koirankin osalta. 

Viimeiset kisat menivät sitten ihan hyvin. Paikkamakuu meni harmillisesti, ja hieman odottamatta, nollille Wiccan noustessa ylös ja kävellessä pari askelta minua kohti. Syitä olen tähän yrittänyt pohtia, ja todennäköisesti Wicca ei vaan kuullut kaikuvassa hallissa "paikka-"käskyäni ja hämmentyi, kun hävisin sen rinnalta toiselle puolelle maneesia. Käskyn antaessani se vielä katsoi viereistä koiraa eikä minua. Yksilöliikkeet sen sijaan menivät yli odotusten ja loppupisteitä saatiin kasaan 142,5 pistettä ja 2-tulos. Tietenkin jäi harmittamaan tuo paikallamakuun nollautuminen, ilman sitä olisi ykköstulos ollut varma. Mutta tähän on hyvä lopettaa tämä kausi ja ensi syksynä onkin uudet kujeet :)

Wiccan luonnetesti meni odotusten mukaisesti, loppupisteet 155 pistettä. Wicca oli välinpitämätön tuomareita ja uhkaavia hyökkäyksiä kohtaan. Hyökkäyksessä se piiloutui selkäni taakse ja olisi lähtenyt karkuun jos hihna olisi antanut periksi. Minut hieman yllätti se, että Wiccan puolustushalu oli aika pieni, neiti tänttähäärä kun yleensä on menossa häntä pystyssä joka paikkaan, vaaroja kaihtamatta. Pimeässä huoneessa se oli hieman varovainen ja käytti hajuaistiaan minut löytääkseen. Kelkka ja möröt saivat haukut osakseen, mutta Wicca pääsi hyvin tilanteista yli. Ensimmäiseen laukaukseen se reagoi kuuntelemalla, mutta kaksi seuraavaa laukausta ei saanut enää mielenkiintoa osakseen. 

Luonnetestistä löytyy kuvia gallerian puolelta ja sekä luonnetesti- että tokotulokset ovat päivitetty Wiccan tulostietoihin.

Hyviä uutisia kuului Espoon suunnalta, sillä Wiccan sulhanen Beiko oli testattu prcd-PRA-statukseltaan A:ksi. Koska myös Wicca on A, tulevat pennut olemaan myös terveitä :) Maanantaina on viimeisen jännityksen paikka, kun koirat menevät rokotettaviksi ja samalla reissulla Wiccalta peilataan silmät. Jos niissä ei ole mitään hälyttävää, alkaa juoksujen odotus...