Jyväskylän erkkarissa oli mahdollista testauttaa koiransa PRA-status. Eilen sain testin tulokset Optigeniltä Yhdysvalloista: Wicca on normal/clear! :) Odotin testin tuloksia jännityksellä, sillä Wiccan sukulaisista vain sen ukki (emän isä Lumiturpa Loru) on testattu (A).

Testin tulos kertoo siis sen, että Wicca ei kanna prcd-PRA geeniä, mutta lapinporokoirissa on tavattu myös toista PRA-kantaa, johon tämän hetkiset testit eivät anna tulosta. PRA (Progressive Retinal Atrophy) eli verkkokalvon etenevä surkastuminen on perinnöllistä, ja se johtaa usein koiran sokeutumieen. Koira voi perimältään olla A eli terve, B eli kantaja tai C, sairas. C-statuksen omaavia koiria ei joissakin roduissa (esim. tollerit) saa käyttää jalostukseen ollenkaan, porokoirissa sitä ei ole vielä kielletty. Vanhempien tuloksten perusteella voi vaikuttaa pitkälti siihen, mikä tulevien pentujen PRA-status on.

Tähän asti Wiccan terveystulokset ovat olleet aivan upeita, vielä kun sen lonkat ja kyynärät kuvataan, niin saadaan kokonaisvaltainen kuva sen terveydestä.