Sunnuntaiaamuna kello herätti jo ennen viittä, ja lähtö kohti Jyväskylän lappalaiskoirien erikoisnäyttelyä alkoi. Matka oli hyvin tapahtumarikas, metsästimme ajomatkan aikana mm. pyyn (tai vastaavanlaisen isohkon linnun) ja melkein hirven. Lintu kosahti suoraan auton tuulilasiin, onneksi se ei mennyt rikki, lintuparka tosin menetti henkensä. Hirvi sen sijaan ei onneksi tullut tuulilasiin, vaan ehti jolkotella metsän suojiin. Kiitos Tiinalle, Tukulle ja Lempille mukavasta matkaseurasta! :)

Wicca osallistui 12 muun porokoiranartun kanssa avoimeen luokkaan ja sai ERI:n. Kilpailuokassa Wicca oli tuomarin mielestä liian kookas muihin verrattuna ja saimme luvan lähteä kotiin. Wicca oli hieman levoton näyttelykehässä, se ei meinannut malttaa seisoa aloillaan vaan pyöri ja hääri normaalia enemmän. Pitkä odotusaika taisi rasittaa sitä ja se olisi mielellään lähtenyt jo kotiin.

Olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen Wiccan hyvään arvosteluun ja oli mukava nähdä paikalle tulleita lappalaiskoiria. Wicca kävi antamassa myös verinäytteen PRA-testiä varten, tuloksen saamme kuukauden sisällä.  Wiccan näyttelyarvostelun päivitän kotisivuillemme Wiccan tietoihin.

Sillä aikaa kun Wicca oli näytelmissä, nautti Halla täysin rinnoin ainoa koirana olostaan Outokummussa. Se nukkui yöt hyvin vanhempieni sängyssä eikä sen unta häirinnyt edes kohiseva sade, mitä se yleensä pelkää. Aamulenkillä isän kanssa se oli kuulemma kulkenut nenä pystyssä ja haistellut reviirinsä tapahtumia.

Nyt onkin aika rentoutua ja jättää näyttelytohinat tältä vuodelta. Ensi vuoden tavoitteena on saada Wiccalle viimeinen serti muotovalion titteliin sekä startata vihdoin tokon alokasluokassa. Mutta nyt hetken ajan me vain olemme ja nautimme elämästä.