Eilen meillä oli vuorossa perinteiset torstain tokotreenit. Tällä kertaa otin myös Hallan mukaan. Halusin katsoa, miten se suhtautuu pitkästä aikaa muiden koirakkojen kanssa treenaamiseen. Hallalla on ollut sen suhteen ongelmia, sillä se paineistuu helposti vieraiden ihmisten/koirien läsnäollessa. Se hermostuu, rupeaa kuulostelemaan ympäristöään ja pienikin omituinen ääni saa sen menemään aivan pois tolaltaan. Ääniherkkyys yhdistettynä todella pehmeään luonteeseen, huonosta hermorakenteesta puhumattakaan, on oikein "ihana" yhdistelmä... Yksikin säikähdys treeneissä tarkoittaa sitä, että seuraavat puoli vuotta me harjoitellaan taas sitä, kuinka treenipaikat ovat kivoja ja maailma ei tipahdakaan siellä niskaan.

Pienellä varauksella suhtauduin siis siihen, miten Hallan kanssa menisi. Mutta Halla yllätti positiivisesti! Se oli todella reipas ja rohkea koira, innokas tekemään töitä, eikä peloista ollut puhettakaan. Treenin alkuun päästin Hallan moikkaaamaan kaikkia ohjaajia, jonka jälkeen otin ihan perusseuraamista, käännöksiä ja vauhdin vaihteluita. Lopuksi tein muutaman vauhdikkaan luoksetulon. Luoksetuloissa Halla jopa riehakkaana haukkui juostessaan luokseni. En halunnut ottaa sen enempää Hallan kanssa, kun tähän asti oli mennyt niin hyvin, ja tarkoitukseni olikin tällä kertaa tutstuttaa Halla treeniympäristöön.

Wiccan kanssa tein hieman seuraamisia ja pieniä luoksetuloja, että sen asento paranisi ja se tulisi suoraan eteen eikä jäisi vinoon tai liian kauaksi. Lauralla oli mukana este, jota myös harjoittelin Wiccan kanssa. Este oli Wiccasta hieman outo, kun se oli umpinainen ja kapea, mutta pienellä treenillä Wicca ymmärsi, että este pitää ylittää eikä kiertää.

Lopuksi teimme paikallaolon. Wicca pysyi hyvin maassa, etäisyyttä ei ollut kuin n. neljä metriä ja kolmen minuutin aikana kävin palkkaamassa sen kolme kertaa. Kerran Wicca rupesi nuuhkimaan maata, mutta pysyi hyvin maassa. Häiriötä tuli viereiseltä koiralta, kun se muutaman kerran piippaili, mutta Wicca pysyi silti paikallaan. Edistystä! :) 

Treenit menivät mukavasti ja jatkossa otan pelkästään Hallan mukaan näihin torstain treeneihin. Wicca on työllistetty Josepan treeneihin sekä tokokurssille, joka alkaa viikon kuluttua. Mukava päästä pitkästä aikaa harjoittelemaan myös Hallan kanssa. :) Pelostaan huolimatta Halla rakastaa tehdä töitä ja Hallan kanssa on mukava treenata, joten toivottavasti myös jatkossa sama vire pysyy yllä.