Viime viikon hunsvotit olivat Outokummussa lomailemassa (ja syömässä) minun työmatkan takia. Viikko taukoa teki hyvää ja ensimmäinen treeni tauon jälkeen meni nappiin molempien koirien osalta. Maanantaina treenasin ensin Hallan kanssa. Viime aikoina olen palautellut sille mieliin luoksetulosta pysähtymistä ja nyt jatkettiin siitä mihin viimeksi jäätiin. Halla pysähtyy hyvin (tosin on vielä kiinni käsimerkissä, jota rupean pikku hiljaa jättämään pois), mutta vauhti on hiljaista; se selvästi osaa ennakoida. Nyt otin pallon avuksi ja harjoittelimme vauhdikkaita luoksetuloja. Vauhtia riitti ja Halla oli hyvin pirteä työskentelemään. Treenin lopuksi teinkin källin Hallalle ja kesken vauhdikkaan luoksetulon annoin sille pysähtymiskäskyn: ja Halla pysähtyi heti! Jatkoin liikkeen loppuun ja se meni täydellisesti. Liikkeen jälkeen meillä olikin Hallan kanssa bileet! :D Voi että olin iloinen, kun tämä liike alkaa vihdoinkin sujumaan niin kuin pitää.

Hallan kanssa treenaaminen olisi pitänyt jättää tähän, mutta nälkä kasvaa syödessä, ja ajattelin  vielä kerran tehdä ko. liikkeen. Luoksetulo alkoi taas vauhdikkaasti, mutta pysähtymiskäskyn jälkeen Halla hiljensi käyntiin ja valui minun luokseni. Se siitä täydellisyydestä... Muutaman kerran otin vielä pysähtymisen irrallisena liikkeenä ja vauhdikkaan luoksetulon ja lopetin Hallan osalta siihen. Mutta tästä on hyvä taas jatkaa, ja tiedän, että käskyt alkavat merkata Hallallekin jo jotain, eikä ole pelkkää siansaksaa.

Wiccan kanssa otin ihan vaan seuraamisharjoituksia ja Wicca tohotti innokkaana menemään. Wiccan seuraamiset ovat parantuneet jo selvästi, se pysyy jo paremmin lähellä eikä seikkaile puoli metriä minusta irti. Loppuun otin vielä kahden minuutin paikallaolon, joka sujui hyvin. Pitäisi vaan päästä harjoittelemaan paikallaoloa ryhmässä, nyt häiriötekijöitä ei hirveästi ollut.

Tiistain Josepan treeneissä saimme taas yksilöllistä ohjausta ja otimme seuraamista, jääviä liikkeitä sekä ihmisryhmää. Wiccalta sujui ne hyvin, sain hyviä neuvoja kouluttajalta miten jatkaa tästä eteenpäin. Ihmisryhmässä Wicca kulkee moitteettomasti, se ei välitä ympärillä pörräävistä ihmisistä mitään. Kunhan paikallaolo saadaan Wiccan kanssa kuntoon, pääsemme harkitsemaan jo kokeeseen osallistumista. Tällä hetkellä se tosin vaatii vielä hirvästi töitä, sillä 5-10 minuutin paikallaolo on vielä suuri unelma...