Kävin hallan kanssa eilen möllitokossa, ja olen positiivisesti yllättynyt Hallan käyttäytymisestä siellä. Se oli oikein rohkea koira, mikään ei pelottanut sitä siellä kovinkaan paljon. Asiaa auttoi varmasti rohkean Luigi-koiran läsnäolo, joka ei tilanteesta paljon stressiä ottanut. Halla oli sen verran rento koko kisan ajan, että saimme vedettyä alokasluokan kaikki liikkeet läpi. Hieman se kehässä ollessa kuulosteli ja pälyili, seuraamiset menivätkin meiltä aika huonosti, sillä Halla laahusteli melkein koko ajan minun perässäni, eikä energisyydestä ollut puhettakaan. Hallan jännittyneisyyden huomasi myös siitä, että jouduin antamaan melkein kaikki käskyt sille vahintään kahdesti, sillä sen huomio oli hieman jossain muualla. Tuomarikin sanoi, että Halla näyttää siltä, kun se haluaisi olla jossakin muualla. (Hallan omassa Mikä-Mikä-Maassa, jossa leikitään vain kivojen koirien kanssa, siellä ei ole kovia ääniä eikä pelottavia ihmisiä ja tarjolla on aina raakaa naudanjauhelihaa...) 

Tulokseksi saimme 154 pistettä, joka oikeuttaa 2.sijaan. (Oikeissa kisoissa meillä olisi kyllä mennyt muutama liike nollaksi, mutta möllitokossa katsotaan virheitä hieman läpi sormien). Sijoituimme kuudensiksi kymmenestä koirakosta. Pääasia oli kuitenkin se, että Hallan pelko pysyi kurissa ja saimme vihdoinkin jonkinlaisen tuloksen alokasluokasta. Nämä olivatkin Hallan ensimmäiset "kilpailut", sillä juuri sen pelokkuuden takia en ole aiemmin sitä vienyt kokeisiin. Koska Halla ei kuitenkaan hirveämmin nauttinut tilanteesta, jäänee eilinen debyytti myös Hallan viimeiseksi. Tarkemmat pisteet päivitin kotisivuillemme. Luigin möllitoko-kokemuksen voit lukea nuoren  herran omilta kotisivuilta, www.hulivilinhappyhour.com

Luoksepäästävyys-osio meni Hallalta oikein hienosti, se istui vieressäni kuin tatti, eikä pelännyt yhtään kun tuomari tarkisti sen hampaat. Paikalla makaamisessa Halla hieman ennakoi kun palasin sen luokse ja nousi istumaan liian aikaisin, josta tuomari rokotti yhden pisteen. Liikkeestä maahanmeno meni ihan poskelleen, sillä Halla ei olisi halunnut mennä maahan. Luoksetulossa Halla ei pitänyt mitään kiirettä, se totteli vasta toisellla käskyllä ja sipsutteli tasaista ravia minua luokseni koko matkan kaulanheltta liehuen. Estehypyssä halusin Hallalle normaalia matalemman esteen (Halla pelkää, jos estehypyssä esim. tassu koskettaa estettä ja se rupeaa kolisemaan), mutta siitä huolimatta Halla ei olisi halunnut hypätä esteen yli. Lopulta se kuitenkin hyppäsi, jonka johdosta saimme huimat 6 pistettä.  

Harmittaa, kun en tajunnut, että olisi voinut ottaa pikku-Wihtorin myös mukaan kokemusta saamaan. Ryhmäliikkeet (luoksepäästävyys ja paikalla olo) otimme kahdessa ryhmässä, jolloin olisin voinut olla toisessa Hallan ja toisessa Wiccan kanssa. Wiccan kanssa esiinnymme toisenlaisessa kehässä sunnuntaina, Joensuun kansainvälisessä koiranäyttelyssä.