Tänään oli Wiccan kalenterissa Joan möllitoko, joten suuntasimme auton nenän kohti Kuhasalon treenikenttiä. Alokasluokkaan ilmottautui 13 koirakkoa ja ryhmäliikkeet tehtiin kahdessa osassa.

Jo heti alussa Wicca tuntui tahmealta, porottava auringon paahde ja lentävät ötökät selvästi häiritsivät sitä. Luoksepäästävyys meni hyvin, siitä saatiin täydet pisteet. Paikkamakuu alkoi hyvin, Wicca jäi hyvin maahan paikalleen. Mutta sitten alkoi tapahtumaan: viereinen koira nousi ylös, samoin toinen koira. Kolmaskin koira nousi ylös, ja liikkuvat ohjaajat ja koirat häiritsivät Wiccaa sen verran, että sekin päätti lähteä tassuttelemaan minun luokse. Eli nollat tuli. %#!?&!!

Seuraamiset meni ihan kohtuullisesti, välimatkaa oli tuttuun tapaan liikaa, josta johtui vinot perusasennot, mutta katsekontakti pysyi hyvin. Taluttimetta seuraamisessa Wicca rupesi jo ennakoimaan, ja kun kerran vilkaisin sitä sivulle, se otti sen maahanmeno käskynä ja heittäytyi maahan! Eli teki Luigit ;) (Luigi teki saman tempun edellisissä möllitokoissa).

Liikkeestä maahanmeno meni hyvin, varmistelin hieman, mutta silti saatiin 10! Liikkeenohjaaja lisäksi huomautti minun tekemästä kaarroksesta, jonka tein kun palasin Wiccan luo, mitä en aiemmin ole edes ajatellut. Hyvä huomio!

Luoksetulo meni muuten hyvin, mutta kävellessäni Wiccasta pois päin, oli inhottava hyttynen tullut lentelemään Wiccan ympärille, jonka se nappasi kiinni. Kun käännyin, Wicca seisoi metrin verran paikasta, mihin olin jättänyt sen istumaan. Siinä se sitten napotti, kunnes sain käskyn kutsua sen luokse. 9 pistettä.

Liikkeestä seisominen meni hieman nihkeästi. Liikkeelle lähtiessä Wicca bongasi jonkun tuoksun maasta ja ryhtyi nuuskimaan sitä, joten tuli tuplakäsky. Seisomaan se jäi kuitenkin hyvin, vaikka taas hieman varmistelin.

Estehyppy meni hyvin, siitä saatiin 9 pistettä, multa meni ohi miksei saatu 10.  

Ihan tyytyväinen oli, vaikka taas harmittaa tuo paikallaolo. Sen pitäisi jo sujua, mutta ei. Wiccan kanssa joutuu kyllä työskentelmään paljon, mitään ei saa ilmaiseksi. Siinä missä Hallalle riittää muutama toisto, Wiccalle pitää tehdä tuhansia toistoja, uudestaan ja uudestaan, sekä erilaisissa ympäristöissä. Halla on paljon varmempi ulkopuolisille häiriöille, mutta Wiccan ne sekoittavat täysin. Onneksi Wicca sentään piristyi, kun päästiin tekemään yksilöliikkeet kehään, ajattelin välillä , että kuumuus nuuduttaa sen täysin.  

Lisää vaan siis treeniä, tosin Wicca saa jäädä kohta puoliin ansaitulle tokotauolle. Se on tehnyt kovasti töitä koko kevään, ja nyt pitää hieman hengähtää, ettei siltä meni maku koko touhuun. Hallan kanssa meillä alkaa uusien liikkeiden opettelu ja vanhojen hionta: nouto, kaukot ja ruutu pitäisi saada kesän aikana kuntoon, jotta Halla voi sitten hienostella taidollaan :) Kisoihinhan meillä ei Hallan kanssa ole tarkoitus mennä. Jossain vaiheessa kesää päästään varmaan myös kokeilemaan agilityä!

Tässä vielä tämän iltaiset EV-toko pisteet:

Luoksepäästävyys 10

Paikalla makaaminen 0

Seuraaminen kytkettynä 8

Seuraaminen taluttimetta 7

Maahanmeno 10

Luoksetulo 9

Seisominen 8

Estehyppy 9

kokonaisvaikutus 10

145 pist, IIpalkinto, 8/13

Viime viikonloppuna jännitin kehän laidalla, kun Luigi debytoi virallisissa tokokilpailuissa ja tulos oli hieno ykkönen, 166 pistettä! Onnea Helena ja Luigi! :)