Perjantaina Wicca ja Luigi pääsivät kauan odotettuihin lonkka- ja kyynärkuviin. Eläinlääkärinä toimi Kirsi Väisänen Outokummussa. Luigi rauhoitettiin ensin ja Wicca oli ihmeissään, kun kaveri rupesi nukkumaan kesken kaiken! Luigin kuvat onnistuivat hyvin ja ne lähtivät Kennelliittoon lopullista lausuntoa varten A-B-lonkkina ja kyynärät puhtaina nollina.

Wicca sai puoli tuntia Luigin jälkeen rauhoituspiikin pakaraan ja uni tuli nopeasti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Wicca rauhoitettiin ja jännityksellä tarkkailin, mite rauhoitusaine siihen vaikuttaa. Halla taistelee aina viimeiseen asti, ennenkuin antaa unelle periksi, mutta Wicca haukoitteli kerran ja valahti suorilta jaloilta pitkäkseen. Lötkö koira oli vaikea nostaa pöydälle, kun se valui joka suuntaan, mutta asettautui lopulta hyvin kouruun makaamaan. Kuvat onnistuivat hyvin, mutta eläinlääkäri halusi varmuuden vuoksi ottaa toisen kuvan lonkista, sillä toisessa lonkassa näkyi hieman löysyyttä, joka saattoi johtua Wiccan vinosta asennosta. Toinen kuva oli kuitenkin samanlainen kuin ensimmäinenkin, joten Wiccan lonkkakuvissa on odotettavissa tulosta A/A-B. Toisen puolen lonkan löysyyteen saattaa vaikuttaa myös se, että Wiccalta loppuivat juoksut muutama kuukausi sitten ja valeraskaus rasitti vielä hieman kehoa. Mutta tulipa Kennelliitolta A tai B -lonkkatulos, se on hyvä ja tarkoittaa sitä, että Wiccalla on vallan loistavat ja terveet lonkat. Kyynärät Wiccalla olivat puhtaat, eli niiden alustava tulos on 0/0.

Kannoimme kaksi nukkuvaa koiraa farmariauton takakontiin ja kotimatka sujui hyvin. Luigi oli hieman toipunut jo rauhoituksesta ja nousi istumaan matkan aikana, mutta Wicca kuorsasi koko matkan. Outokummussa vanhempieni luona koirat nukkuivat vielä muutaman tunnin, mutta rupesivat sitten könyilemään pikku hiljaa ylös. Eläinlääkärin vaaka näytti Wiccan painavan 19,8 kg, mutta eläinlääkäri antoi rauhoittavaa vain 10 kg:n mukaan. Lappalaiskoiriin tepsii jostain kumman syystä pienemmät annokset. Ja tämä oli hyvä, sillä Wiccalla kesti pienestä annoksesta huolimatta pitempään selvitä rauhoituksesta kuin Luigilta, joka kuitenkin sai normaalin annoksen rauhoittavaa.

Seuraavana päivänä koirat olivat jo toipuneet hyvin, ja ne pääsivät treenaamaan. Luigi pääsi jäljestämään verijälkeä, ja Halla ja Wicca pääsivät hakemaan Helenaa metsästä, jonne oli "eksynyt". Helena löytyi hyvin, eikä Luigillakaan ollut ongelmia verijäljellä, päinvastoin se tuntui tekevän tarkkaa työtä.

Nyt jäämme odottelemaan koirian lopullisia tuloksia ja rekisteripapereita kennelliitolta, niiden pitäisi tulla kuukauden sisällä.