Eilen tokoilimme taas Josepan treeneissä. Hyppäsimme vaihteeksi hyvät tavat-ryhmään, sillä sen teemana oli maahanmeno ja paikallaolo; juuri ne meidän kompastuskivet. Maahanmeno onnistuu Wiccalta loistavasti, se on nopea, tippuu suoraan alas kyynärpäitä myöten, mutta se paikallaolo... Jäävissä liikkeissä paikallaolo sujuu, siinä Wicca ei ole koskaan (kop, kop) lähtenyt perääni mentyään maahan, mutta normaali paikallolo ei suju.

Aloitin ihan lyhyestä paikallaolosta, se meni hyvin märästä ja loskaisesta maaperästä huolimatta (onneksi Wiccaa ei haittaa, vaikka masu vähän kastuukin). Seuraava paikkallaolo oli pidempi, palkkasin Wiccaa välillä ja siihen asti meni hyvin, kun muistin kääntää kasvoni selvästi Wiccasta poispäin. Erehdyin jossain vaiheessa vilkaisemaan Wiccaa ja Wicca tietenkin luuli sitä vapautumiskäskyksi ja nousi ylös. Voi itku! Menin Wiccan luo, käskin sen takasin maahan ja jätin sen, tällä kertaa seisoin ihan sen nenän edessä. Hetken annoin olla sen paikallaan, sitten siirryin sen sivulle ja vapautin sen. En voi syyttää kuin itseäni tästä pikku mokasta, Wiccalle paikallaolo ei ole vielä varma, ja se ottaa kaikki pienetkin eleeni vapautumiskäskynä.

Seuraava paikkallaoloharjoitus meni taas minun takia mönkään, sillä rupesin kesken kaiken juttelemaan ohjaajan kanssa, ja Wicca huomasi herpaantumiseni. Tämän jälkeen otin uudestaan pitkän paikkallaolon, mutta nyt palkkasin sitä makupaloilla vähän väliä, ja tällä kertaa Wicca pysyikin hienosti paikallaan. Pientä edistymistä on ehkä havaittavissa, mutta mitään suurempaa häiriötä Wicca ei edelleenkään kestä. Pitää pakata neiti autoon joku kerta ja mennä koulutuskentälle treenaamaan paikallaoloa muiden harjoitellessa ympärillä. Harmi vaan, että tämä liike on sekä minusta että Wiccasta tylsä liike, ja sitä on todella tylsää treenata... Mutta pakko se on saada kuntoon, sillä kilpailuissa (puhumattakaan arki elämästä) se on yksi tärkeimmistä liikkeistä.

Wiccan turkinlähtö alkaa olla jo lopuillaan, ja nyt vuorostaan Halla tiputtaa turkkiaan. Irtokarvoihin kyllästyneenä ostin furminatorin, jolla lähteekin irtokarvat todella hyvin! Siitä onkin tullut uusi rakkaudenkohteeni, en ymmärrä miten olen pärjännyt ennen sitä! :)

Luigi-tolleri sai jo vahvistuksen sähköpostitse lonkka- ja kyynärkuvistaan, tuloksena oli A/A ja 0/0! Onnea sammakkopojalle! :) Toivottavasti pian saadaan myös Wiccan viralliset tulokset. Ilmoitin Wiccan jo Ilomantsin ryhmänäyttelyyn loppiaiseksi, toivottavasti siihen mennessä on turkki kasvanut muhkeaksi.